Saturday, August 8, 2009

Dag 2: Zee en zwembad

Oh, deze bedden zijn veel te lekker voor mij! Bovendien maakt het gordijn de kamer donker, terwijl de lamellen thuis al het zonlicht doorlaten. Dat maakt, dat ik mijn doel van om acht uur opstaan laat voorbijgaan. Ik lig veel te lekker! Eindelijk, net na half negen, lukt het me mijn luie lichaam uit bed te hijsen.

Rick blijft nog lekker doorslapen, want die is doodmoe na zijn drie uur jet lag met Las Vegas en het vroege opstaan van gisteren. Ik besluit een flinke wandeling langs Palm Beach te gaan maken en mijn fototoestel mee te nemen. Je weet maar nooit, wat je tegenkomt!

Als ik naar buiten stap zie ik echter een heel donkere wolk. Daar zou weleens regen uit kunnen vallen en ik heb niets om mijn camera te beschermen. Gauw loop ik het hotel weer binnen en koop een fles Spa water (toch ook nodig in deze vochtige warmte). Ook vraag ik een extra plastic tas voor mijn fototoestel.


Dat dit een goede zet was, blijkt een halve mijl later, als het opeens begint te plenzen! Na vijf minuten is het weer droog en het voelt lekker koel aan, maar het was desastreus geweest voor mijn camera, natuurlijk!

Volgens mijn Garmin GPS loop ik twee mijl langs het strand. Onderweg zie ik kleurige vissersbootjes terugkomen van de vangst. Even verderop vertonen kite surfers hun kunsten. Sommigen "vliegen" ook even, super lijkt me dat! Dat is iets, wat ik niet zou durven, die vliegers zien er werkelijk heel zwaar uit om vast te houden.

Voor we weggingen, hadden de meisjes en ik het erover, dat het leuk zou zijn te gaan paardrijden deze vakantie. Katja en Rick zijn de enigen van ons, die dat weleens hebben gedaan. Laat ik nu net vanochtend, voor de eerste keer in zeven jaar Aruba, een groepje paardrijders langs zien komen! Ik vraag de gids naar de prijs en kijk, hoe ze op de paarden door de zee lopen. We hebben allemaal speciaal daarvoor een spijkerbroek meegenomen, dus hopelijk gaat het lukken dat dit keer te doen!

Als ik terugkom bij het hotel lopen Katja en Saskia me tegemoet. Op de een of andere manier ben ik straal langs Rick gelopen, die ontbijt aan het halen was bij Dunkin Donuts. Hij verwachtte, dat ik al gegeten zou hebben, dus heeft niets voor mij mee. Galant deelt hij zijn croissant met kaas en ei met mij, die erg lekker smaakt.

Katja en ik hebben ook zin in koffie, dus lopen naar de Dunkin Donuts. De vrouw, die ons helpt, heet ook Saskia. Ik denk dus, dat Arubaans is en praat Nederlands met haar. Maar zij blijkt uit Colombia te komen. Dat is de eerste Saskia, die ik ontmoet, die geen Nederlandse banden heeft.

Met onze ijskoffies lopen we terug. Daar wachten de anderen al, want we gaan inkopen doen. De eerste dag is het ontbijt altijd wat moeilijk, maar daarna eten we in de kamer Nederlandse bolletjes met Goudse kaas, of, in mijn geval, krentenbollen met kaas, of, in Katja's geval, yoghurt.

Bij Superfood is het druk. We hadden er niet bij stilgestaan, dat het zaterdag is, en de plaatselijke bevolking, waaronder veel Nederlanders, ook winkelt. Zoals altijd vult het wagentje snel op. Chocomel, bokkepootjes, limonadesiroop (Cassis voor Kai en Sinaasappel voor Saskia), Dubbel Fris, Pepsels en stroopwafels zijn maar een paar van de lekkernijen, die meegaan.

We hebben in onze kamer een ijskast staan, voor $5 per dag. Gewoonlijk moeten we ook voor het internet betalen a $12 per dag per computer (!), maar Rick is nu een Starwood Preferred Guest (waardoor we een nacht gratis krijgen). Het internet is daardoor gratis. We hebben zoveel dingen te koelen, dat we eigenlijk een tweede ijskast nodig hebben. Omdat we het internetbedrag besparen vragen we een tweede ijskast(je) voor de kamer van de kinderen.

Het is inmiddels lunchtijd en deze eerste lunch gaan we bij Bugaloe eten. Dit restaurant ligt op de dichtstbijzijnde pier en is Nederlands. Ik bestel een Mediterranese tosti, wat een stokbroodje met gesmolten Goudse kaas, tomaat, pesto en olijf inhoudt. Erg lekker, moet ik zeggen!

Na het eten lopen Katja, Rick en ik naar Unique Sports om de duiken van deze vakantie uit te zoeken. Rick en Katja gaan zes tanken duiken, Saskia een resort duik en, als ze die leuk vindt (en alles goed gaat met haar oren), mag ze ook mee met de volgende duik. Kai en ik gaan bij twee van de duiken mee als snorkelers. Daarbij gaan Katja en Rick nog een nachtduik doen.

Dan is het eindelijk tijd het water in te gaan. We dobberen lekker in de zee en Rick en Saskia springen van het platform af. Het zeewater heeft een heerlijke temperatuur en is zo turquoise! Zoals Saskia opmerkt, veel schoner (althans in aanblik), dan het water van de Chesapeake Bay een paar dagen geleden!

Na zo'n drie kwartier verplaatsen we ons naar het zwembad. Daar lees ik mijn boek uit, helaas, helaas, want dit is zo'n verhaal, waar je gewoon wilt blijven meeleven met de hoofdpersoon. Ik heb gisteren wel een ander boek gekocht, maar vanochtend ook de enige Nederlandse tijdschriften bij Superfood. Een Mijn Geheim en nog zoiets, dus allerminst hoogstaande literatuur, maar voor bij het zwembad wel leuk. Ik hoop later in de week wel nog een Libelle of Margriet te kunnen scoren.

Dit jaar lijken er heel wat meer georganiseerde activiteiten te zijn in dit hotel. Twee Nederlandse meisjes leiden die. Zij roepen om, dat er een bierdrinkwedstrijd zal worden gehouden. Om te beginnen lijkt ons dat niets, maar Rick is wel geinteresseerd.

Bij zo'n wedstrijd denk ik aan wie het meeste bier drinkt, maar dit keer is het, wie het snelst een (klein) blikje Balashi bier op kan. Daar kunnen Katja, Rick en ik ook wel aan meedoen. Ook Kai mag meedoen, al is hij officieel te jong. Op dit eiland nemen ze het niet zo nauw. Bijkomstige regels zijn wel, dat we het door een dun rietje moeten drinken en onze handen op de rug moeten houden.

Er zijn tien andere deelnemers en daaronder een aantal jonge kerels, waarvan je zou denken, dat ze je zo onder de tafel drinken. Tot mijn enorme verbazing (en de zijne!) wint Rick! En Katja komt als tweede binnen. De truc was (en dat had ik al gauw door) om zo min mogelijk te ademen tussen de slokken in. Zou het hun duikerslongen zijn? In ieder geval krijgt Rick zijn six pack Balashi als prijs, toch leuk.

Na een paar uur beginnen we ons in het zwembad te vervelen. Wij zijn gewoon geen mensen om de hele dag maar te liggen bakken en zwemmen. Rick stelt voor om bij Piet's Bar bij de Hyatt iets te gaan drinken. Daar zijn we allemaal voor! Hun patat met vier verschillende sausjes (mayo, ketchup, kerry en pinda, op het menu staat "oorlog" uitgelegd) is heerlijk.

Voor het avondeten is er altijd zoveel keuze op dit eiland. De kinderen hebben hun favorieten en Rick en ik ook. We hebben ingesteld, dat iedere avond een persoon de keuze mag maken, beginnend met Rick als oudste. Die kiest Pinchos Grill, maar daar kunnen we pas na achten terecht. Rick maakt dus een reservering voor morgenavond.

Dan is het mijn beurt en ik wil graag naar Marandi. Dat restaurant wordt telkens tot het beste in Aruba gestemd en is, net als Pinchos, aan het water. We worden enthousiast ontvangen en het eten stelt allerminst teleur.

Katja vindt hun tomatensoep erg lekker, terwijl ze niet van de Amerikaanse tomatensoep houdt. Logisch ook, want die laatste is raar zoet. Ik geniet van mijn carpaccio en Rick van zijn kipsalade voorafje.

Saskia is hier in de zevende hemel, want ieder kindermenu heeft een mini filet mignon. Kai neemt ook steak en Rick varkenshaas en karbonade. Katja en ik bestellen de Grouper Marandi en die is werkelijk verrukkelijk. Lichte vis met een mousse van Boursin, garnalen en kokkels.

Rick en de kinderen hebben het dessert menu al gezien en weten, dat ze daar zeker van mee willen eten. Katja en Saskia delen een chocolade trio en Rick, Kai en ik een "grand dessert", waarop van alles wat ligt. Ik neem een paar hapjes, want ik ben niet zo'n dessert liefhebster. Maar het smaakt zeker lekker!

Terug in het hotel gaan Katja en Rick nog naar het casino. Ik ben er te moe voor en Kai en Saskia kunnen het heel goed samen vinden in de andere kamer. Het doet me goed te zien, dat Kai ook steeds meer naar zijn jongste zus trekt. Deze vakanties helpen erg met de relaties tussen de drie kinderen.

Foto's staan hier.

5 comments:

 1. Heerlijk zo'n eerste relaxte dag.
  Paardrijden langs het strand zou een leuke familie activiteit zijn. Hopelijk komen jullie er aan toe.

  Petr@

  ReplyDelete
 2. Hallo allemaal daar op Aruba. Wij lezen hier in Purmerend al enige tijd in stilte mee. Het is een feest jullie belevenissen te volgen. Een vraag die ons bezig houdt is of Rick en de kinderen Nederlands spreken?

  ReplyDelete
 3. Wat een heerlijke dag!! En wat klinkt dat eten en de locaties allemaal goed zeg!
  Leuke activiteiten hebben jullie gepland, duiken, snorkelen, paardrijden.
  Veel plezier nog!!!

  Groetjes,
  Anja

  ReplyDelete
 4. @Anonymous -- Ja, hoor, Rick en de kinderen spreken Nederlands. Rick heeft het zichzelf aangeleerd. Hij kan een goed gesprek houden.

  ReplyDelete
 5. Oh, ik krijg zo'n trek als ik over al die heerlijke gerechten lees.
  Zo te lezen gaan jullie de komende tijd ook heel veel leuke dingen doen.

  ReplyDelete