Tuesday, August 11, 2009

Dag 5: Duinen en Pedernales

Kai is mijn maatje, als het op fitness aankomt. Katja en Rick zijn meer late middag sporters, maar Kai krijg ik om acht uur uit bed om samen naar de fitness ruimte te gaan. We doen tien minuten cardio, gevolgd door tien minuten onderlichaam gewichtstrainig, tien minuten cardio, tien minuten bovenlichaam gewichtenoefeningen, tien minuten cardio en eindigen met vijf minuten buikspieren door een bal van 8 pond naar elkaar te gooien. Het uur vliegt voorbij en zo te zien vindt Kai het ook erg leuk!

Boven is Rick op en de meisjes worden langzaam wakker. Iedere ochtend krijgen we bezoek van een paar duiven. Vanochtend zijn ze zelfs zo brutaal om een heel stuk de kamer in te lopen en de kruimels uit het tapijt te pikken!

Kai wil al een tijdje naar de vuurtoren op het puntje van het eiland. Saskia blijft bij het hotel om met de vogels te spelen. Dichtbij de vuurtoren liggen mooie witte duinen, waar we nog nooit zijn geweest. Kai wil daar graag doorheen lopen. Na eerst foto's van de vuurtoren en het uitzicht over de zuidkant van het eiland gemaakt te hebben, rijden we via een onverharde "weg" tot de rand van de duinen.

Met blote voeten lopen we door het rulle zand. Wat is Aruba hier opeens mooi! Het lijkt wel een maanlandschap met interessante rotspartijen. Groene vetplanten houden de duinen in stand. Kai vangt een baby hagedisje, waar we natuurlijk allemaal mee op de foto moeten (we zetten hem wel weer netjes terug op de steen, waar we hem vonden). Een prima suggestie van Kai is deze excursie! Helaas hebben we niet meer tijd, want we ontdekken ook een onverharde weg vlak langs de kust. Misschien gaat het morgen lukken die te verkennen.

We treffen Saskia in het zwembad aan en halen boven onze duik- en snorkelspullen. Saskia moet om een uur bij Unique Sports zijn om haar zwembadtraining te doen. Deze training is in het zwembad van het Radisson hotel, dus we gaan bij Gilligan's daar aan het strand eten.

Helaas staat de lekkere sate niet meer op het menu daar, maar de panini met (nota bene) Virginiaanse ham en brie smaakt ook zeer goed. Ieder jaar weer kijken Rick en ik met verlangen naar de Radisson. We hebben er een paar keer gelogeerd, maar om een kamer met een soortgelijk uitzicht, als we nu hebben, te krijgen, is een stuk duurder daar. De kinderen hebben bovendien hun hart verloren aan (de vogels bij) het Westin hotel.

Terwijl Saskia leert duiken, klets ik wat met een van de dive masters, Nina. Zij is nu permanent in Aruba, na eindelijk een verblijfsvergunning te hebben bemachtigd. Kennelijk is dat allerminst eenvoudig. Een van de Nederlandse dive masters van vorig jaar is na jaren terug naar Nederland, omdat de verblijfsvergunning van zijn vrouw niet werd verlengd.

Als de zwembadtraining voorbij is, maken we ons klaar om aan boord te gaan. Rick, Katja en Saskia gaan duiken, Kai en ik snorkelen bij het Pedernales wrak. Voor de kust hier liggen een aantal wrakken en deze ligt zo aan de oppervlakte, dat wij snorkelers ook mooi zicht hebben.

Rick trekt per ongeluk een van Saskia's vinnen uit elkaar en het lukt ons niet hem weer in elkaar te zetten. Ik leen haar dus maar mijn vinnen en ga zelf zonder snorkelen. Ik heb ze toch niet echt nodig, want ik zwem meestal schoolslag, zelfs met vinnen aan (ja, ik ben vreemd).

Al gauw komen Kai en ik bij het gedeelte, dat aan de oppervlakte ligt, aan. Het is helemaal begroeid met kleurige koralen en er zwemmen mooie vissen rond. Van vorig jaar herinner ik me een heel stel queen angels (de fel geel met fel blauwe vissen) en na even zoeken vind ik ze weer. Dit zijn verlegen vissen, dus ik besteed een groot deel van het uur in het water met wachten, tot ze zich even laten zien voor een foto.

Naar mijn gevoel heel snel is het alweer tijd om terug op de boot te gaan, maar Kai heeft er allang genoeg van, vertelt hij. Het scheelt, denk ik, dat ik ook mooie foto's wil proberen te maken. Misschien was ik anders ook sneller verveeld. Op de weg terug naar de boot zie ik nog een enorme school reef squid (rif inktvissen?).

Terug aan wal hebben we allemaal trek. De boot meert aan de pier bij Bugaloe aan, dus we bestellen daar een drankje en wat te eten. Dit keer delen Kai en ik een broodje frikandel. Dat heb ik al heel lang niet meer op en het is mijn favoriete Nederlandse snackbareten. Ik eet de frikandel dus ook heel langzaam op!

Voor de tweede keer deze vakantie zien we de zonsondergang vanaf het balkon in de kamer. Dat is een van mijn favoriete dingen van dit uitzicht! Lekker met een glaasje rose op het balkon de zon achter de horizon zien zakken. Wat wil ik nog meer?

Katja en ik delen deze vakantie mijn kleine camera, want zij is de hare vergeten. Gauw laad ik dus de onderwaterfoto's van vanmiddag op mijn harddisk, zodat zij vanavond tijdens het eten weer kan fotograferen.

Om half acht hebben we een reservering bij het gezellige Papiamento restaurant. We eten in de tuin van een oud Cunucu landhuis rond het zwembad. Ook hier worden we herkend, kennelijk is een Amerikaans-Nederlands gezin toch ongewoon op het eiland.

De specialiteit bij dit restaurant is vis en vlees gegrild op een hete steen. Katja en ik bestellen de "Neptune" met gamba's, mahi mahi en Caribische kreeft (de eerste keer, dat ik die eet). Daarbij vragen we de hete papaya saus in plaats van de boter. Ook Rick neemt een "steen"gerecht, Saskia alweer de kinderbiefstuk en Kai kip met Parmezaanse kaas. Het is allemaal even lekker en de ambiance super.

Voldaan keren we terug naar het hotel. Saskia en Kai gaan naar het strand, want volgens hen zal er tussen 9 en 11 uur een meteoorregen te zien zijn vanavond. Rick en Katja gaan hun geluk weer beproeven in het casino. Ik heb gewoon zin om lekker te "chillaxen" in de kamer.

Nieuwe foto's staan hier.

7 comments:

 1. reef squid is in het Nederlands sepia.
  Karin Bonaire

  ReplyDelete
 2. Wat een heerlijke dag weer! Ik denk dat ik Aruba ook maar eens op ons lijstje met 'te bezoeken landen' moet zetten.
  Mooie foto's van het duingebied!!

  ReplyDelete
 3. Heerlijk strand en water. We hebben hier geen meteorieten gezien door de wolken. Helaas. Ooit heb ik Bart er een keer voor uit bed gehaald :)

  ReplyDelete
 4. Wat hebben jullie een leuke vakantie zeg, geweldig! Ons Caribisch avontuur zit er weer op helaas! Leuk die close ups van jou en je gezin, en wat een goede fotos krijg je met jouw onderwater camera! Mag ik vragen welk merk/type jij hebt? Wij hebben een Olympus en ik moet zeggen, onze duik/snorkel fotos zijn niet zo goed gelukt. Kan natuurlijk ook aan ons liggen LOL

  ReplyDelete
 5. Super foto's! One very, very happy island!
  Chillaxen.....erg prettig om te doen! lol

  ReplyDelete
 6. Wat een heerlijke vakantie zo met zijn allen!
  Groetjes uit Utah, Anja

  ReplyDelete
 7. Wat leuk dat je lekker kan sporten met Kai.
  Het eten klinkt zo lekker..yum!

  ReplyDelete