Monday, August 10, 2009

Dag 4: Shoppen en parasailing

Met moeite krijg ik Rick om half negen op. Op vakantie ben ik altijd als eerste wakker. We lopen met onze fototoestellen naar Eagle Beach. Dit mooie strand heeft zulk zacht zand, dat je voeten er helemaal in wegzinken. Doordat het hier veel rustiger is, hebben een aantal schildpadden hun eieren hier gelegd. Die plekken zijn omheind met rood-witte hekken. Ik hoop nog altijd een keer mee te maken, dat zo'n nest uitkomt.

Aan het begin van Eagle Beach staan de bekende divi divi bomen, die op vrijwel elke brochure over Aruba staan. Daarvan moeten Rick en ik natuurlijk ook foto's nemen. Dat is de laatste keer, dat ik mijn lenskap en UV filter zie. Lopend langs het strand merk ik opeens, dat mijn lens open is.

Gisteren merkte ik al, dat de filter loszat, maar dacht het aangedraaid te hebben. We lopen al speurend terug, maar vinden ze niet. We liepen in de branding, dus het zal wel weggespoeld zijn. Gelukkig staat er vandaag winkelen op het programma, want zo'n open en blote lens vind ik niet fijn.

Na het ontbijt rijden we naar Oranjestad. Langs het water is daar een marktje met allerlei souvenirs. Kai wil graag een van de muren van zijn kamer helemaal vol met Arubaanse nummerborden. Behalve eentje van vorig jaar vindt hij er dit keer ook een uit 1999 en zelfs 1995. Katja en Saskia kopen cadeautjes voor hun vriendenkring en ik een vrolijke strandjurk.

Bij Boolchand hebben ze de lenskap en filter op voorraad, gelukkig niet zo duur. Zoals ieder jaar mag ik voor onze huwelijksverjaardag een sierraad uitkiezen. We gaan altijd naar Gemani, want als terugkerende klanten krijgen we hier zeer goede prijzen.

Max, die een neef is van Peter, die op vakantie is, helpt ons en is zeer geduldig. Ik kan maar niet kiezen tussen twee paren saffieren (mijn geboortesteen) oorbellen. De ene zijn hoepels met heel veel kleine steentjes en de ander heeft wat grotere steentjes. Uiteindelijk worden het de grotere steentjes, want die passen bij mijn ketting. Max neemt ook gelijk mijn trouwringen mee om schoon te maken. Straks zal ik ook in het casino zitten schitteren, ha ha!

Inmiddels is het lunchtijd en we gaan eten bij Iguana Joe's. Ieder jaar bestel ik hier hetzelfde: Keshi Yena. Dit is een typisch Antilliaans gerecht en zij maken het heel lekker.

Voor de middag stond het nieuwe waterpark op het programma, maar dat blijkt dicht te zijn op maandag. Niet getreurd, genoeg avonturen te beleven en Katja komt met het alternatief, waar we allemaal onmiddellijk voor zijn: parasailen!

Rick maakt een reservering bij Pelican Watersports en we kunnen om vier uur mee. Parasailen zelf vind ik erg leuk om te doen, maar op Aruba is het extra speciaal. Hangend boven de zee kun je namelijk schildpadden zien, die voor lucht naar boven komen.

Met een bootje worden we naar parasailboot gebracht. Daar gaat Saskia als eerste omhoog. Helaas voor haar ziet zij dit keer geen schildpadden. Kai daarentegen ziet er vier. Katja heeft een enorme rog (manta of eagle, van zo hoog niet te onderscheiden) gezien. Rick heeft verkozen dit keer niet naar boven te gaan. Hij maakt foto's.

Als laatste ben ik aan de beurt. Al gauw hang ik boven de zee te bungelen en speur die af voor interessante dingen. Tot mijn verbazing zie ik heel duidelijk een grote rog in het turquoise water. Fantastisch, zo elegant als die zich voortbeweegt. Het waait enorm en ik word heen en weer gerukt, wat ik soms een beetje eng vind, ik geef het toe. Veel te gauw word ik weer binnengehaald en dan zie ik nog net een schildpad bovenkomen, super!

Weer aan land gaan we nog even het zwembad in om het zout af te spoelen. Dan lopen we naar Bugaloe voor een happy hour drankje. Ook hebben we ontdekt, dat ze hier bitterballen serveren. De twee porties gaan er goed in.

Vanavond hebben Rick en ik een "date night" en gaan de kinderen bij het Hard Rock Cafe, dat hier net is geopend, eten. Wij zetten ze daar af en gaan ook even kijken in hun souvenirwinkel. De kinderen zullen na het eten terug naar het hotel wandelen.

Rick en ik hebben een reservering bij Chez Matilde. Dit gezellige restaurant in het centrum van Oranjestad is gehuisvest in een oude cunucu. Het interieur is een mengsel van modern en klassiek. Wij krijgen een tafeltje met twee met rood beklede gemakkelijke stoelen.

Behalve het gewone menu zijn er ook twee "tasting" menu's. Wij kiezen het Gold Medal tasting menu, bestaande uit vijf kleine porties van verschillende gerechten, een amuse bouche en sorbet met wat champagne. Onze serveerster, Godelieve, is Haitiaans en erg leuk. We spreken zelfs nog even Frans, ik ben verrast over hoe goed me dat na al die jaren nog afgaat.

We beginnen met een heerlijk gravlax voorafje. Daarop volgt een fluweelzachte aspergesoep met een gamba gegarneerd. De struisvogelbiefstuk komt met een pittig frambozensausje en de tournedos smaakt ook super. Het enige mindere aan de maaltijd vind ik het dessert, een zachte meringue in een roze sausje, dat ik mierzoet vind. Rick vind het echter wel erg lekker, dus het zal aan mij liggen.

Tijdens de thee zijn we nog de enige gasten en komt de chef, Linda Pool, even bij ons kletsen. We hebben het erover, dat Le Dome weg is, maar gelukkig gaat het bij hen nog wel goed. Wij hebben in ieder geval van ons romantische avondje hier genoten!

8 comments:

 1. Wat een heerlijke, ontspannen dag hadden jullie weer!

  ReplyDelete
 2. Wat een heerlijk, relaxte vakantie hebben jullie! Lekker dobberen in de zee en het zwembad, lezen, shoppen en heerlijk eten!!!
  Dat parasailen lijkt me ook erg leuk. Mooie foto's heb je gemaakt, wat is dat water heerlijk blauw zeg!
  Blijf genieten!

  Groetjes,
  Anja

  ReplyDelete
 3. 'Another day in paradise....' Heerlijk joh, glimmende stenen uitzoeken, parasailen, verukkelijk eten, wie wil dat nu niet?

  ReplyDelete
 4. Een eagle ray and een manta ray zijn wel degelijk te onderscheiden en ook vanaf een hoogte,een eagle ray is zwart en een manta ray is licht grijs/wit

  Karin Bonaire

  ReplyDelete
 5. Wat leuk weer Petra, ik lees met veel plezier, lees jaloezie ;-), mee!

  ReplyDelete
 6. @Karin -- dan zagen wij eagle rays, volgens Rick was dat ook zo, anders zouden we ze niet van zo hoog kunnen zien.

  ReplyDelete
 7. wow geweldig dat parasailen, ik ben wel een bangepoeperd wat dat betreft hoor maar het uitzicht is het denk ik wel waard, zeker daar!

  ReplyDelete
 8. Great post, Have a look at our wesbite we are a dutch company dealing in Contact lenses for more information regarding our products please visit:
  http://www.contactlenzenopticien.nl

  ReplyDelete